Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 

واترجت فاضلاب با دیزل مستقل

img_0406400-300واترجت فاضلاب آفاکو

واترجت فاضلاب
واترجت 6 تن

واترجت های کلاس ۶ تن بر روی کامیونت های خاور، ایسوزو، فوتون، کاویان و تقریباً تمام کامیونت های ۶ تن موجود در بازار قابل نصب هستند. از آنجاییکه رانندگی با این سیستم ها گواهینامه پایه۲ نیاز دارد و همچنین ابعاد آنها تقریباً مناسب برای عملیات شهری هستند می-توان آنهارا پرکاربردترین نوع واترجت دانست. قدرت موتور و بغل گیربکس در این سیستم ها تا حدود ۵۰ اسب را می تواند به سیستم واترجت منتقل کند و به این ترتیب تا خطوط ۶۰۰ میلی متر را می توان با این سیستم ها شستشو داد و همچنین در ۹۰درصد رفع انسداد سطح شهر می توان از آنها کمک گرفت. همچنین با استفاده از نازلهای قایقی و بمبی می توان از این واترجت ها برای لایروبی خطوط بزرگ تر حتی تا قطر ۱۰۰۰میلیمتر هم استفاده کرد. ظرفیت تانکر در این سیستم ها تا ماکزیمم ۵۰۰۰لیتر می تواند باشد و تجهیزات مورد نیاز بهره برداری می تواند بر روی این سیستم مانند جرثقیل و نردبان و غیره نصب شود. تمام پیمانکاران بهره برداری فاضلاب در شهرهای بزرگ و کوچک نیاز به حداقل یک سیستم از این نوع دارند. در این نوع سیستم ها می توان از یک دیزل مستقل ۴سیلندر نیز برای راه اندازی مستقیم پمپ واترجت بهره گرفت.

waterjetting

%d9%88%d8%a7%d8%aa%d8%b1%d8%ac%d8%aa-%d8%a2%d9%81%d8%a7%da%a9%d9%88

واترجت  فاضلاب آفاکو

 

instaAFACO copy

03 04 00 01 02
05 06 07 08 09
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 26

شبکه ی فاضلاب چگونه شستشو می شود؟

شستشوی شبکه فاضلاب، مواد ناخواسته مانند رسوبات غیرقابل تجزیه زیست تخریب پذیر یا چربی و لجن تجمع یافته را از لوله حذف می کند. این کار به عنوان بخشی از یک برنامه تعمیر و نگهداری انجام می شود.
شستشوی منظم سیستم های فاضلاب می تواند از انسداد و گرفتگی فاضلاب، سرریزشدن و پس زدگی و در نتیجه از تعمیرات پرهزینه جلوگیری کند. رسوبات کوچک و تجمع چربی می تواند به مشکلات بزرگی در مسیرعبور فاضلاب تبدیل شود، اگر خطوط به طور منظم پاکسازی و بازرسی نشوند، رسوبات می تواند موجب تضعیف لوله های نصب شده یا آسیب آنها شود. به طور متوسط، شستشو و بازرسی شبکه فاضلاب باید هر ۱۸-۲۲ ماه انجام شود. کارشناسان هنگام تصمیم گیری در مورد زمان شستشوی مجدد یک خط؛ سن سیستم فاضلاب، فصول سال، محل خط، قطر لوله و تأثیر لرزش پل ها یا لرزش جاده های مجاور را در نظر می گیرند. این عوامل اثرات مداومی بر وضعیت فاضلابروها دارند، بنابراین مهم است که یک برنامه تعمیر و نگهداری برای بررسی موارد ناخواسته و خرابی خط لوله وجود داشته باشد.

مراحل شستشوی خطوط فاضلاب

چندین روش مختلف را برای شستشوی شبکه فاضلاب به کار می گیرند.

روش شستشوی فاضلاب بصورت هیدرولیکی(واترجت شبکه فاضلاب)

این روش شامل تجهیزاتی است که از آب تحت فشار برای شستشوی مسیر و دیواره‌های لوله فاضلاب استفاده می‌کنند.
واترجت یا جتینگ از آب تحت فشار با دبی بسیار بالا برای بیرون راندن رسوبات و رفع گرفتگی های درون لوله استفاده می کند. واترجتهای شبکه فاضلاب ماشین های با راندمان بالا هستند که امروزه برای شستشوی فاضلاب استفاده می شود. آنها از طریق یک شیلنگ و یک نازل آب تحت فشار را به درون لوله فاضلاب انتقال می دهند تا گرفتگی ها را باز کنند و مواد زائد درون لوله را به بیرون بیاورند. واترجتینگ یک فرآیند ایمن و بدون مواد شیمیایی است که به لوله ها آسیب نمی رساند.

فرآیند واترجت شبکه فاضلاب را می توان به روش های مختلفی برای افزایش کارایی انجام داد. طرح های تخصصی نازل ممکن است برای انواع مختلف رسوبات و گرفتگی ها مانند ماسه، خاک، گریس و ریشه یا در اندازه های مختلف لوله استفاده شود. همچنین می توان از یک جنتکس فاضلاب استفاده کرد که ترکیبی از واترجت پرفشار و یک دستگاه وکیوم لاری است، وقتی واترجت شبکه فاضلاب کارمی‌کند مواد زائد داخل لوله را جدا کرده و وکیوم لاری این مواد را جمع آوری می کند.
مصرف آب یک از نگرانی های رایج در زمان انجام واترجت شبکه فاضلاب است، اما اکثر کامیون های واترجت فاضلاب بزرگ دارای سیستم مخزن آب هستند، بنابراین آنها با یک منبع از پیش پر شده به محل کار می روند و اقدام به عملیات واترجت می نمایند.
یکی دیگر از روش های شستشوی فاضلاب هیدرولیکی ، فلاشینگ است که جریان آب زیادی را وارد خط، در منهول بالادست می کند. فلاشینگ اغلب در ترکیب با روش های تمیز کردن مکانیکی استفاده می شود و می تواند به طور موثر مواد زائد و مقداری شن و ماسه را حذف کند.

روشهای شستشوی مکانیکی فاضلاب

Rodding که در فارسی به فنرزنی معروف است، یک روش رفع انسداد مکانیکی قدیمی است که در آن یک فنر یا میل فنر فلزی انعطاف پذیر به لوله وارد می شود و یک موتور یک سر فنر را می چرخاند و به آن این امکان را می دهد تا رسوبات چربی را بشکند، ریشه ها را بریده و مواد چسبیده را شل کند. Rodding معمولاً برای تمیز کردن خطوط با قطر ۱۲ اینچ یا کوچکتر استفاده می شود.
Pigs از جنس مواد مختلف انعطاف پذیر به اندازه قطر یک لوله هستند و با فشار یا کشش از طول یک خط عبور داده می شوند.بدین ترتیب آنها رسوبات را از طرفین می‌خراشند و مواد زائد را در حین حرکت به پایین دست می برند. امروزه آنها بیشتر از فوم ساخته می شوند و به آنها پلی پیگ می گویند.
قبل از بوجود آمدن واترجت، دستگاه های سطلی و بسکت هایی از جنس فلز مشبک راه حلی برای تمیز کردن فاضلاب بودند. امروزه این روش وقت گیر هنوز به صورت محدود برای خطوط به شدت گرفته با قطر ۱۸ اینچ یا بزرگتر استفاده می شود. با آنها، یک سطل فلزی مشبک در امتداد یک کابل از یک منهول به منهول دیگر کشیده می شود و در حین حرکت زباله ها را می خراشند و جمع می کنند.

شستشوی شیمیایی فاضلاب

در برخی موارد، ممکن است از مواد شیمیایی در خط فاضلاب برای کنترل ریشه، چربی، بو، خوردگی بتن، جوندگان و حشرات استفاده شود. با این حال توصیه می شود که “به دلیل الزامات ایمنی شدید و هزینه مواد شیمیایی، روش های سنتی شستشوی هیدرولیک و مکانیکی برای اکثر موقعیت ها مقرون به صرفه تر هستند”.

در روش شیمیایی میشود از محصولات بیولوژیکی حاوی میکروارگانیسم‌ها و آنزیم‌هایی استفاده کرد که چربی‌ها و روغن‌ها و سایر مواد در جریان فاضلاب را به طور طبیعی هضم می کنند. اینها به طور موثر و ایمن انسدادها را بدون وارد کردن سموم به سیستم از بین می برند. این محلول‌ها اغلب در مناطق پرچربی نزدیک رستوران‌ها یا هنگام شستشوی لکه‌های خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند، اگرچه استانداردها برای زمان و نحوه استفاده از این محلول‌ها درهر منطقه متفاوت است.

انتخاب بهینه دبی واترجت، فشارواترجت و نوع نازل برای دستیابی به بهترین عملکرد شستشوی شبکه فاضلاب

حداقل آبدهی جریان برای شستشوی فاضلابروها با واترجت های فاضلاب (به خصوص به منظور برداشت رسوبات) بـا توجـه بـه ابعـاد فاضلابرو طبق استاندارد WRc با عنوان Practice of Code Jetting Sewer انتخاب میگردد. فشار مورد نیاز نیز بـا توجـه به استاندارد مذکور و بر اساس جنس لوله فاضلاب و وضعیت ساختاری آن انتخاب می شود. این دو پـارامتر تعیـین کننـده ی سـایز نازل واترجت می‌باشند و پیمانکار موظف است در مورد هر لوله، با توجه به جنس و ابعاد آن، سایز مناسب بـرای نـازل واترجت شستشوی شبکه فاضلاب را برگزینـد. بنابراین در اختیار داشتن تمام نازلهای مورد نیاز برای شستشوی شبکه فاضلاب مورد نظر ضروری است.
نسبت فشار/ آبدهی جریان برحسب نوع کار تعیین شده در شبکه فاضلاب در جدول (پ.۱-۱) نشان داده شده است.
پ1-1
حداقل آبدهی یک واترجت شبکه فاضلاب مورد نیاز برای برداشت رسوبات شبکه، با قطر فاضلابرو متناسب است و مقادیر آن به عنوان راهنمـا در جدول زیر (جدول پ.۱-۲) آورده شده است.
پ1-2
حداکثر فشار پیشنهادی برای شستشوی فاضلابروها با توجه به درجه ی سازه ای آنها و طبق دستورالعمل زیر انتخـاب می‌گردد:
الف- شستشو با واترجت فاضلاب در جاهایی که جزییات فاضلابرو موجود نبوده و شرایط سازهای آن مشخص نیست.
هنگامیکه اطلاعات مربوط به مصالح، شرایط سازهای یا تعمیرات پیشین موجود نیست، احتیاط زیادی بایـد بـه عمـل آورده شود؛ اگر شواهد نشان می‌دهد که شرایط سازه ای مناسب نیست (به طور مثال در کف آدمـرو تکـه هـای شکسـته ی لوله یا آجرهای کنده شده از دیواره ی آدمرو مشاهده می‌شود) باید با لوله بـه گونـه ای رفتـار شـود کـه گـویی در شـرایط ضعیف قرار دارد و لازم است که از محدودیتهـای «شـرایط سـازه ای درجـه ۴ » در جـدول (پ.۲-۳) تبعیـت گـردد. امـا چنانچه شواهدی مبتنی بر ضعیف بودن شرایط سازهای فاضلابرو در دسترس نیست و فاضلابرو قـبلا نیـز مـورد بهسـازی قرار نگرفته است، میتوان با واترجت شبکه فاضلاب را بگونه ای انجام داد که گویی در شرایط سازهای درجه ۳ قرار دارد.
ب- شستشو با واترجت فاضلاب در شرایط سازه ای ضعیف لوله (درجات ۳ ،۴ و ۵)
وقتی که وجود خسارات سازهای در فاضلابرو محتمل ولی مورد تردید است، یعنی مـثلا تکـه هـای شکسـته ی لولـه در فاضلابرو مشاهده شده یا ورود ریشه های درختان و نشت فاضلاب احتمال داده می‌شود ولی امکان بازرسـی و جـود نـدارد، پیمانکار باید از محدودیتهای «شرایط سازهای درجه ۴ » در جدول (پ.۱-۳) جهت واترجت شبکه فاضلاب تبعیت نماید؛ اما وقتـی از وجـود خسـارات سازهای در فاضلابرو مطمئن هستیم، پیمانکار باید بسته به شرایط از محدودیتهای درجات ۳ ،۴ یا ۵ در جـدول مـذکورجهت شستشوی شبکه فاضلاب استفاده نماید.
ج- شستشو با واترجت در فاضلابروهای با شرایط خوب (درجات ۱ و ۲)
هنگامیکه از مناسب بودن وضعیت فاضلابروها مطمئن هستیم (درجات ۱ و۲) و مصالح سازندهی آنها نیـز شـناخته شده است، پیمانکار نباید از مقادیر داده شده در جدول (پ.۱-۴) جهت واترجت شبکه فاضلاب تجاوز نماید.
حداکثر فشار پیشنهادی برای شستشوی فاضلابروها با توجه بـه درجـه ی سـازه ای آنهـا در جـدول شـماره (پ.۱-۳) آورده شده است:
پ1-3
حداکثر فشار پیشنهادی برای شستشوی شبکه فاضلاب با شرایط سازهای خوب در جدول (پ.۱-۴) آمده است:
پ1-4

در عملیات واترجتینگ شبکه فاضلاب، علاوه بر فشار و آبدهی جریان و اندازه نازل، انتخاب نوع نازل با توجه به نوع رسوبات نیـز اهمیـت زیادی دارد که باید جهت واترجت شبکه فاضلاب مدنظر قرار گیرد.
تمامی سایزهای مورد نیاز از انواع نازلهای شستشوی شبکه فاضلاب مشخص شده در ذیل، باید حتما در بین نازلهای پیمانکـار وجـود داشـته باشند. (ممکن است در عمل لیست نازلهای مورد نیاز فراتر از این لیست باشد و این لیست رافع مسوولیت هـای پیمانکـار برای شستشوی مناسب فاضلابروها نیست) :
– نازلهای استاندارد واترجت شبکه فاضلاب برای رفع گرفتگی و پاکسازی ۱
– نازلهای با راندمان بالا ۲ برای پاکسازی گریس، روغن و ریشه های نازک درختان در شستشوی و واترجت شبکه فاضلاب
– نازلهای پهن و قایقی (نازلهای سنگین)۳ برای لایروبی و واترجت فاضلابروهای بزرگ
– نازلهای با سر سه وجهی برای رفع گرفتگی های سنگین ۴ در شستشوی شبکه فاضلاب
– نازلهای مخصوص برش ریشه ی درختان ۵ با استفاده از دستگاه واترجت شبکه فاضلاب
– سایر نازلها شستشو و واترجت شبکه فاضلاب
(نام این نازلها از استاندارد WRc تحت عنوان Practice of Code Jetting Sewer استخراج شده است.)
هنگام انجام عملیات واترجت فاضلاب با بعضی از انواع نازلها، ارائه یک وسیله ی مناسب و اسـتاندارد بـرای قـرار دادن آنهـا در
ارتفاعی از کف فاضلابرو که بیشترین بازدهی شستشو را داشته باشند، ضروری است (به خصوص در لوله های بـزرگ). لازم
است پیمانکار به این مساله توجه داشته باشد.

۱- Standard Nozzles
۲- High Efficiency Nozzles
۳- Bomb Jet / Spade Jet Nozzles (Heavy Nozzles)
۴- Tri-Head Nozzles
۵- Root Cutter Nozzles

instaAFACO copy